Vanliga frågor
Hur länge gäller certifikat i brandfarliga heta arbeten?
Ett certifikat i brandfarliga heta arbeten är giltigt i 5 år, sedan ska det förnyas.
Hur ofta bör man gå HLR utbildning?
HLR-rådet rekommenderar repition av HLR-kurs varje år. Läs mer om HLR-rådets kvalitetspolicy här.
Utbildar ni helg och natt?
Ja, vi anpassar oss efter verksamhetens behov. HLR & brand är minst lika viktigt för nattarbetare.
Jag hittar inte den utbildningen jag är ute efter, finns det fler utbildningar än de som går att hitta på er hemsida?
Vi ser till att anpassa våra utbildningar efter ert behov och efterfrågan. Därför skräddarsyr vi gärna kurserna tillsammans med er. Kontakta oss idag för fri konsultation!
Utbildar ni i hela Sverige?
Ja! Vi utgår från Jönköping och i möjligaste mån håller vi kurser runt om i hela Sverige.
Måste mina anställda gå HLR?
Arbetsmiljöverket ställer krav på verksamheter att tillgodose sina anställda kunskap att vidta hjälpåtgärder vid akut sjukdom och olycksfall. Läs mer här.
Uppfyller era kurser kraven från arbetsmiljöverket?
Ja, samtliga kurser har sin utgångspunkt i arbetsmiljöverkets föreskrifter och således ser vi till att kvaliteten på våra utbildningar säkerställs.
Innebär en kurs i "brandfarliga heta arbeten" att försäkringsbolagens villkor för att utfärda tillfälliga brandfarliga arbeten uppfylls?
Ja, en kurs i brandfarliga heta arbeten innebär att kraven som ställs från försäkringsbolagen uppfylls. Den anställde som fått utbildning och blivit godkänt erhålls ett personligt giltigt certifikat som ger behörighet att utföra brandfarliga heta arbeten på tillfällig arbetsplats. Självklart går det att kostnadsfritt koppla certifikatet till ID06.
Hur ofta bör man gå brandskyddsutbildning?
Vi rekommenderar att ert företag har brandskyddsutbildning vartannat år för att hålla sig uppdaterad med aktuellt SBA arbete.
Vilka krav ställs på brandskyddet på vår arbetsplats?
Det finns många olika krav beroende på verksamhet. Vi hjälper er gärna att se till de krav som ställs på just ert företag med en gratis konsultation.
De vanligaste kravställarna är din kommun, försäkringsbolag, arbetsmiljöverket samt MSB (Myndighet för Samhällsskydd och Beredskap)
Vad är skillnaden mellan brandfaliga arbeten och heta arbeten?
Skillnaden är att det är två olika arrangörer men där båda arbetar efter samma försäkringsvillkor SBF507. Vi utbildar efter SVEBRAS brandfarliga heta arbeten.